Spreekbeurt over Delfgauw bij school De Meander

Spreekbeurt DelfgauwOp maandag 1 december werd door Quint Middelkoop een spreekbeurt gehouden in groep 7A op De Meander over het dorp Delfgauw. Zo konden zijn klasgenoten iets leren over de geschiedenis (en de naam!) van het dorp, de (Pijnackerse) Vaart, de wijk Emerald en de bedrijven.

Boek Delfgauw Herinneringen aan ons Dorp

Een belangrijke bron van informatie was natuurlijk het mooie boek Delfgauw, Herinneringen aan ons Dorp… van dorpsgenoot Nel Fransoo. Voor de geschiedenis van de Vaart is het boek Sloten verhalen in Pijnacker en Delfgauw gebruikt; eveneens een aanrader voor de inwoners van Delfgauw.

Foto in klasMet een aantal foto’s van vroeger is Quint op pad gegaan om nieuwe foto’s te maken van een aantal plaatsen in Delfgauw. Ook producten van de (oorspronkelijke) bedrijven uit Delfgauw ontbraken niet in de klas: Sla, Tomaten, Komkommers, Rozen en Gerbera’s.

De kinderen en de juffrouw kozen unaniem voor de mooie waardering van de spreekbeurt, mede door de vele nieuwe dingen die ze in een half uur over hun woonplaats te weten waren gekomen.  De dia’s van de presentatie zijn opgenomen in het bijgevoegde bestand.