Buitenspeeldag in het water gevallen

buitenspeeldag delfgauw in het water gevallen

Het is inmiddels al een paar weken geleden dat onze geliefde Buitenspeeldag volledig en letterlijk in het water viel.

Het is inmiddels al een paar weken geleden dat onze geliefde Buitenspeeldag volledig en letterlijk in het water viel.

Dinsdagavond begonnen we met een heel gezellige en informatieve bijeenkomst voor alle vrijwilligers. We leerden elkaar kennen en de taken werden verdeeld. Woensdagochtend om negen uur stonden we met het organisatie team en een aantal vrijwilligers klaar om vol goede moed te beginnen met opbouwen. Hierbij vielen de eerste druppels regen.

Wat begon met een paar drupjes eindigde in een ware stortregen waar geen eind aan leek te komen. Toen we om half elf voor de zoveelste keer op buienradar en buienalarm keken zakte de moed ons in de schoenen. Het zou vóór vier uur die middag niet meer droog worden. We hebben gewikt en gewogen en uiteindelijk de knoop doorgehakt om alles af te blazen.

Even spookte nog door ons hoofd om snel ergens anders onderdak te vragen. Maar met het grote aantal kinderen wat de Buitenspeeldag bezoekt moet je van tevoren goed hebben nagedacht wat je doet. Je creëert onveilige situaties als je zo’n actie hals over kop gaat uitvoeren.

Dan zouden we nog kunnen overwegen om het een week te verschuiven. Echter een aantal maanden van te voren beginnen we al met de organisatie van de buitenspeeldag. Even een week verplaatsen is organisatorisch gewoon weg niet realistisch of haalbaar. Vandaar dat we uiteindelijk met pijn in ons hart hebben besloten om af te blazen en er volgend jaar op 10 juni weer een geweldige buitenspeeldag van te maken.

Vanuit de Bewonersvereniging Delfgauw willen we ondanks alles het team en alle vrijwilligers heel erg bedanken voor het enthousiasme en inzet.