Little free library Delfgauw

Sinds juli dit jaar is Delfgauw een minibieb rijker.

Twee minibiebs, beide te vinden in Oud Delfgauw. Dat is een aanwinst voor de wijk. In een minibieb vind je boeken die je mee kan nemen om te lezen. En waar je boeken, die je wilt delen met anderen, in kunt leggen. Dit klinkt simpel en dat is het ook. Je hebt geen lidmaatschap nodig en het is niet noodzakelijk een boek achter te laten.

Schermafbeelding 2014-11-11 om 22.36.15De minibiebs in Delfgauw staan niet op zichzelf. Via www.minibieb.nl kun je zien waar in de omgeving nog meer minibiebs te vinden zijn. Iedere minibieb is weer anders, wat vormgeving én inhoud betreft. Kleurrijke boekenkastjes hangen aan gevels, staan in voortuinen of tref je langs de kant van de weg aan. De beheerders van de minibiebs zorgen ervoor dat er altijd ruimte in de minibieb is voor nieuwe boeken.

Op zaterdag 24 augustus jl. vond de feestelijke opening van de Little Free Library Delfgauw in de Graaf Willem II laan plaats. Door de rondgedeelde flyers en de oproep in de Telstar was het een druk bezochte opening. Wethouder Jaap van Staalduine verrichtte de openingshandeling.

Direct werden boeken meegenomen uit de minibieb en werden boeken toegevoegd.

De beheerders van Little Free Library zijn een facebookpagina gestart waar informatie en foto’s worden geplaatst van de nieuw geplaatste boeken. Ook wordt gewerkt met thema’s. Zo waren er tijdens de Kinderboekenweek veel kinderboeken te vinden en lag tijdens Halloween de minibieb vol met thrillers. Wil je ze volgen, ga dan naar: Little free library Delfgauw op facebook

Minibieb 1

Officiële opening van de minibieb door wethouder Jaap van Staalduine