Notulen Algemene Ledenvergadering 2017
Notulen 23e Algemene Ledenvergadering Bewonersvereniging Delfgauw op 7 maart 2017 om 20:00 uur in boerderij Onder de Zeven Linden
- Opening
Piet opent de vergadering om 20:00 uur en heet de ongeveer 35 aanwezigen welkom. Hij is blij met de grote opkomst. Dank aan de winnares van heel Delfgauw bakt voor de taart. De agenda van de ALV stond in vorige Vaart.
- Notulen van vorige ledenvergadering
Geen opmerkingen. Vastgesteld
- Terugblik lustrumfeest
Afgelopen oktober heeft het lustrumfeest plaatsgevonden op deze locatie. Wij kijken er met veel plezier op terug. Er waren ongeveer 150 deelnemers en de heel Delfgauw bakt wedstrijd had een groot aantal deelnemers met 30 taarten. Op het feest waren verschillende eetmogelijkheden die goed aftrek vonden. Daarnaast speelde een fantastische band. Helaas leidde dat al om 9 uur ’s avonds vanuit Emerald tot klachten.
De financiële situatie omtrent het feest komt in het financieel verslag aan bod.
Wiel wil organisatie compliment geven. Goed feest voor jong en oud.
- Sociale activiteiten
Binnen het bestuur organiseert Marjon de activiteiten. Helaas is Marjon verhinderd vanavond. Piet doet in haar plaats kort verslag. Zoals altijd waren er weer verschillende sociale activiteiten. Voor een deel voor kinderen, een deel voor volwassenen. Afgelopen periode hebben leden en niet leden kunnen deelnemen aan de paasworkshop, wijnproeverij, straatspeeldag (voor heel Delfgauw, ook dit jaar weer 300 tot 400 kinderen), een wandeling door oud en nieuw Delfgauw (met aandacht voor kunst), het lustrum, de lampionnenoptocht (met ca 50 kinderen), de kerstworkshop en een bierproeverij.
We hopen dat Marjon het organiseren van activiteiten wil blijven doen. Het bestuur spreekt zijn dank uit aan Marjon.
Er is binnenkort weer een wandeling, op 9 april: buiten de wijk door natuur en omgeving. Het startpunt wordt nog bekend gemaakt. Onderweg gaan we ook nog iets leuks doen.
- Stand van zaken ontwikkellocaties en andere zaken
Rabolocatie: Bij de Rabolocatie staat nu nieuwbouw. De huizen zijn al bewoond. Na een lange periode van verloedering heeft Delfgauw er nu een leuk nieuw wijkje bij.
Spui: Op het Spui wordt nu volop gebouwd. De huizen waren snel verkocht. De sloop van de loods is redelijk voorspoedig verlopen, wel was er asbestsanering nodig, maar dit is in goed overleg tussen aannemer en omwonenden gebeurd. René van der Horst bevestigt dit.
Koala: Mevr. Kuiper: Vraagt naar het voormalig Koala terrein; zij woont aan de Burg. Merkusstraat. Er is contact met de gemeente over wat er gaat komen; dat is nog niet bekend. Op het terrein van de kerk zijn 4 bomen gerooid. Er spelen nu kinderen op het terrein. Maar er worden nu ook veel honden uitgelaten. Er moet duidelijkheid komen over de bestemming. Piet vertelt dat er eerst een oude basisschool stond en later een kinderdagverblijf. De locatie is eigendom van de gemeente, het is een ontwikkellocatie. Al vrij snel na leegstand van Koala zijn een paar buurtgenoten samengekomen met de gemeente om te zien wat er mee kon gebeuren. De BVD heeft dit samen met de gemeente opgepakt in een werkgroep. Er zijn avonden geweest voor buurtbewoners. Ook belangrijk is dat er ruimte is geweest voor kinderen om te bedenken wat er kan komen qua speelgelegenheid. De gemeente heeft randvoorwaarden meegegeven voor de invulling, zo moet de invulling redelijk budget neutraal zijn. Men is er op uitgekomen dat er ruimte is voor een aantal huizen en een speelplek. De bebouwing moet aansluiten bij de bebouwing van de Burg Merkelstraat. Peter geeft aan dat het middelste deel speelplek wordt en dat rechts vanuit straat woningbouw komt. Het is de bedoeling om de speelplek nog voor de zomer aan te leggen. In april worden de mensen geïnformeerd In mei is er een inloop voor de randvoorwaarden voor de woningbouw. Mevr. Kuiper geeft aan dat het jammer is dat er voor kinderen nu niets is.
Komkommerweg: de gemeente is druk bezig met de voorbereiding vanaf de N470 naar DSW. Uitvoering gaat de komende jaren plaatsvinden. De gehele doortrekking van de Komkommerweg tot aan de Delftsestraatweg zou in 2019 opgeleverd moeten worden. Het idee is om aan beide uiteinden een rotonde te maken en een kruispunt op de Schimmel. Dit is een kruispunt zonder stoplichten. De vraag komt of de fietsers onder weg door gaan. Piet: bij de N470 er onderdoor, bij de Schimmelpenninck v/d Oyeweg oversteken. Flora Huisman: Dit wordt een gevaarlijke situatie. Hoe gaat het bij het fietspad langs de Vaart. Antwoord: Daar komt een rotonde. Het fietspad langs de Vaart gaat ook gelijkvloers over een rotonde. Fietsers krijgen hier voorrang. Ook hier wordt aangegeven dat dit een gevaarlijke situatie kan worden. Flora Huisman: ongeveer 35 jaar geleden is er beloofd dat de Schimmel binnen bebouwde kom zou worden afgesloten door vrachtverkeer. Peter: in de huidige dorpsvisie is het weren van vrachtverkeer opgenomen. Piet: We moeten kijken hoe dit meegenomen wordt.
S-bocht: herinrichting. Dit neemt de BVD mee bij gesprekken met de gemeente over de Komkommerweg, als deze gereed is, kan men de S-bocht opnieuw inrichten, met als doel het weren van doorgaand verkeer. Dit gaat, zoals het er nu naar uitziet, over paar jaar gebeuren. Daar willen we als BVD nu de gesprekken over aangaan. We gaan er als BVD samen met deskundigen van de gemeente over nadenken. Hier willen we graag ook een aantal betrokken omwonenden bij betrekken. We hebben tot nu toe al twee reacties gehad. De vraag is of er nog meer mensen zijn die mee willen denken? Mevr. Kerklaan meldt zich aan. Flora Huisman vraagt of er nog iets over is van de plannen uit de dorpsvisie. Piet: wij gaan het gesprek aan over het Plein. Mevr. Kerklaan: Komt er dan veel ruimte in de S-bocht? Piet: het is meer het idee dat er een plein komt waar verkeer niet makkelijk rechtdoor kan. Mevr. Kerklaan: de huidige fietsstoplichten zijn niet afgesteld. Als er één drukt, gaat de andere kant niet op groen. Piet: nemen we mee.
Groene buffer: De afgelopen jaren zijn we er druk mee bezig geweest om tot een inrichting en ontwerp te komen, dat ook voor Cees Sonneveld en de gemeente aan de wensen en randvoorwaarden voldoet. De BVD wil een groene buffer, Sonneveld woningen, de gemeente ruilde kassengebied uit. Het uiteindelijke compromis: aan Reginastraat komen 3 huizen, de rest van het terrein wordt groen met een wandelpad, waarbij Sonneveld zorgplicht heeft voor wandelpad. Dit plan zit nu in de procedure om het definitief vast te stellen. De vraag rijst: Blijft de heg staan? Ja, want de bewoners wilden dat unaniem.
Ruyven noord: Sjoerd Sliggers: ook iets te maken gehad met Ruyven noord? Piet: ja, ook daar zijn we bij betrokken. Er zijn vorig jaar zomer sessies geweest over mogelijke inrichting en functies. Het gebied is overgedragen aan de gemeente. Die had al plannen voor recreatieve inrichting en kijkt nu wat er mogelijk is in overleg met betrokkenen, waaronder de BVD. Wat ons betreft komt er hier kleinschalige horeca en wandel en fietspaden. Maar er wil ook iemand een hotel en grootschalige recreatie met vakantiewoningen. Dat gaat dan over het weiland en wat bosjes. Sjoerd geeft aan dat ze wel begonnen zijn met aanleg fietspad midden over Ruyven noord, in het verlengde van de weg door het bedrijventerrein. Piet: er is aangegeven dat ontsluiting voor auto’s door bedrijventerrein plaats zal vinden.
Hildelaan: dit plan staat in de ijskast vanwege de hindercirkel door de kassen erachter, waardoor het niet rendabel lijkt. Er wordt aangegeven dat het jammer is dat het hondenveld en het speelterrein daar niet omgewisseld zijn.
- Verslag penningmeester
Sven deelt de balans en winst- en verliesrekening uit. Hij legt de boekhouding van kalenderjaar 2016 uit en bespreekt de begroting 2017. De contributie 2016 is niet in 2016 geint, maar begin 2017. Winst en verliesrekening: er is een hoger bedrag aan kosten voor de website vanwege een schikking over het gebruik van een foto van internet. De straatspeeldag was dit jaar iets duurder. Het lustrum kostte juist minder dan begroot. Door omstandigheden hebben we in 2016 geen subsidie ontvangen.
- Verslag kascontrolecommissie
Voor de begroting 2017 geldt dat de subsidie voor dit jaar (2017) al zeker is gesteld.
Er zijn geen vragen of opmerkingen. Louis van de Meijden vormt samen met Joop de Hoog de kascontrolecommissie. Louis rapport dat er geen onregelmatigheden geconstateerd zijn en doet het voorstel om akkoord te gaan. De leden nemen het advies over en keuren de winst- en verliesrekening over 2016 en de begroting 2017 goed. Daarmee wordt het bestuur decharge verleent over 2016.
Piet bedankt Sven. De nieuwe kascontrolecommissie bestaat uit Joop de Hoog (blijft zitten) en als nieuw lid Johan Molenbroek.
- Verkiezing benoeming nieuwe bestuursleden
We hebben op dit moment 6 bestuursleden en 1 vacature. Alle bestuursleden zitten er wel allemaal al lange tijd in, dus de noodzaak voor nieuwe bestuursleden wordt steeds groter. Als zich geen nieuwe bestuursleden aanmelden komt het voortbestaan van de Bewonersvereniging in gevaar.
- Rondvraag
- Rini Berkens: op Schimmelpenninck v/d Oyeweg 70 heeft iemand tegel in vloer met P erop gelegd. Elke keer staat daar auto, dat maakt het lastig om te parkeren. Peter vd Sman: dit is geen topprioriteit voor handhaving. Het voorstel is om een briefje achter ruitenwisser te plaatsen. We hebben binnenkort ook de wijkschouw, daarop zullen we het aankaarten.
- Van Zuilen: De weg naar Delft hobbelt, daar zou rapport over verschijnen. Het is niet bekend wat status is.
- Post vd Burgstraat: bewoners hebben veel last van klanten Citonda. Piet: dit is een bekend probleem, er is al een aantal keren gesproken met Citonda en de gemeente, maar verder kunnen we weinig aan doen. Behalve Citonda blijven aanspreken.
- Nicolien: naar de Delftse Hout rijdt elke dag een vrachtwagen van de gemeente Delft, die rijdt altijd 2x per dag over Noordeindseweg. Waarom geen kleinere vrachtwagen die via andere routes kan? Piet: ik vrees dat we daar niets aan kunnen doen. Nicolien: er komt stiltegebied aan. Louis: morgenavond is daar een voorlichtingsavond over bij Duijndam, bij de camping.
- Bewoonster Noordeindseweg: waarom 60 km/h in deze straat? Dat is gevaarlijk. Piet: Dit is het beleid van de gemeente.
Om 21:00 uur sluit Piet de vergadering.